Instagram stories. Hoe ga je het versnipperen van je aandacht tegen?

Posted by on 8-09-2017 in Blog | 0 comments

 

Het instastory experiment

Al een tijdje ben ik met Instastories aan het experimenteren. Op Instastories deel je korte video’s en foto’s met je volgers. Je kunt je video’s en foto’s voorzien van extra filters, verklarende tekst, emoji’s of andere stickers.

 

Achter de schermen

Het is een leuke manier om iets meer van je leven achter de schermen te laten zien. Wat doe je zoal overdag? Hoe is je product of dienst tot stand gekomen? Waar loop je tegen aan? Hoe los je dat op? Met wie werk je samen? Of je deelt tips & tricks.

Dat klinkt makkelijk, maar is in de praktijk nog best een uitdaging.

 

Mijn grootste uitdaging

Tussendoor, terwijl ik bezig ben met mijn dag, een foto’tje of video’tje maken dat doe ik graag. Maar deze ook voorzien van een tekst. Zodat mijn volgers snappen waar het over gaat. Of terug luisteren naar of wat ik heb gezegd een beetje duidelijk overkomt. Of een minuut nemen om na te denken of mijn foto’s een logisch vervolg op elkaar vormen.

 

Dat kan niet altijd. Of beter gezegd. Dat wil ik niet altijd doen op dat moment.

 

Versnipperde aandacht

Als ik sta te praten met iemand. Of aan het wandelen ben. Aan het bloggen ben. Als ik in een workshop zit. Aan het netwerken ben. Ik wil mijn aandacht niet teveel versnipperen. Dat breekt op op de lange termijn. Bovendien vind ik het niet altijd sociaal wenselijk.  

 

Tegen de camera van de telefoon praten

En wat ik nog niet durf. Waar ik echt nog schroom voel, is om op straat tegen mijn telefoon te praten. Zoals vloggers dat doen, zeg maar. Dus als ik in de camera praat zoek ik altijd een plekje waar ik alleen ben en niet gezien en gehoord wordt. Maar ik ben wel van plan me daar gewoon over heen te gaan zetten.

Oplossing: Instastory hack

Tijdens de dag maak ik foto’s en video’s op momenten dat het mij goed uitkomt. Ergens tegen het einde van de dag bekijk ik ze. Voorzie ik ze van context enzo. En plaats ik ze allemaal tegelijkertijd achter elkaar.

 

Instastory tip

Je kunt je foto’s en video’s tijdens de dag ook gewoon maken in Instagram zelf en dan opslaan. Dan staat het nog niet op Instagram maar wel alvast in de gallery van je telefoon. Handig als je een face filter wilt gebruiken. Face filters kun je namelijk niet op een later moment nog over je foto heen plaatsen dus dat moet je echt in Instagram zelf doen.

 

Lekker serieus. Die ondernemers van tegenwoordig.

Leuk nuttig

…en minder tijdrovend dan vloggen. Is Instagram stories Iets voor jou? Wat zijn jouw ervaringen? Deel het hieronder in de comments. Ik vind het altijd leuk om van je te horen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *