Doelen: hou ze maar voor jezelf

Posted by on 25-09-2017 in Blog | 0 comments

Ik heb net weer wat nieuwe doelen gesteld

Dat het belangrijk is om doelen te stellen, daar zijn de meeste van ons het wel over eens. Maar hoe je dat doet daar zijn boeken over vol geschreven.

Je kunt ze SMART maken of elke dag tien minuten over je doelen visualiseren. Je kunt strategie├źn en plannen op je doelen loslaten om ervoor te zorgen dat je ze haalt. Je kunt je omgeving zo inrichten dat je niet teveel wordt afgeleidt.
 

En. Wat tegenwoordig in trainingen nogal eens aangemoedigd wordt:

dat je je doel grootst en meeslepend omschrijft en vervolgens deelt met de groep. Zodat je jezelf en elkaar verantwoordelijk kunt houden. Accountable zoals ze in het engels zeggen.
 

Wat ik ooit vooral deed, was zo min mogelijk praten over mijn doelen

Over wat ik van plan was. Ik deed dat niet omdat ik niet wilde delen. Maar omdat ik voelde dat het delen van mijn plannen en doelen me aan het wankelen bracht.

Maar. Omdat ik de laatste jaren veel trainingen en workshops volg heb ik de laatste jaren mijn doelen en plannen regelmatig groots en openlijk gedeeld. Dat heeft me veel gebracht. Vooral op het gebied van mindset.
 

Ik durf groter te denken en te dromen dan ooit

Ik stap veel makkelijker uit mijn comfort zone.

Ik merk dat ik qua het stellen van doelen weer terug wil naar ze voor mezelf houden. En het leuke is dat er een theorie is die dit gevoel van mij ondersteunt. In deze video hoor je hoe het delen van je doelen je motivatie om aan het werk te gaan kan ondermijnen.

 

Dus. Mijn nieuwe doelen hou ik nog even voor mezelf

Als jij hetzelfde doet dan kunnen we elkaar aan het einde van dit jaar verrassen met onze successen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *