Feedback vragen en ontvangen

Posted by on 20-10-2017 in Blog | 0 comments

 

Ik was gisteren bij een soort van try-out groep. Een collega onderneemster wilde eerlijke feedback op de eerste versie van haar nieuwe product. Om daarna nog wat eventuele aanpassingen te kunnen maken.

 

Met een intiem groepje, waarvan de meesten elkaar daarvoor niet kenden, gingen we een hele middag aan de slag.  Met een product over zelfontwikkeling.

 

Feedback vragen is moedig!

Hoe moedig om een van je nieuwe producten. Je kindje. Te laten testen en door de mangel te laten halen. Respect voor mijn collega onderneemster.

 

Er ontstond een wonderlijk proces

Tijdens het geven van feedback over het product kregen we zelf ook feedback van elkaar over onszelf, waar we dan vervolgens ook de bedenkster weer feedback over gaven. Volg je het nog?

 

Feedback geven en ontvangen

Zes professionals. Allen in staat om het persoonlijke van het zakelijke te onderscheiden. Maar tijdens zo’n middag gebeurt er toch veel. Het raakt als je iets van jezelf laat zien. En het raakt als anderen daar dan iets over te zeggen hebben. Ik zag het aan anderen en ik merkte het het aan mezelf.

 

En gelukkig maar

Het betekent dat het product slaagt. Dat het iets losmaakt. Dat er gepraat wordt. We eerlijk kunnen zijn. Even onszelf als mens laten zien in plaats van maar zogenaamd professioneel te blijven rondrennen.

 

En dat try-outs nuttig zijn

Heel nuttig. Je kunt wel van alles in je eentje achter de computer verzinnen. Maar de praktijk kan weerbarstig zijn. Pas in de praktijk weet je of iets werkelijk werkt of niet.

 

 

Mijn collega onderneemster heeft nog wel wat werk voor de boeg na alle feedback. Maar de basis is al zo mooi. Ik laat het nog wel even weten als het af is. Mag ik nu nog niet zo veel over vertellen natuurlijk.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *