Zoveel blogs die al niet meer bestaan

Posted by on 23-11-2017 in Blog | 0 comments

 

 

Van de 67 blogs die ik op Feedly volg zijn er ondertussen 17 al een jaar niet meer actief. 14 blogs zijn zelfs onbereikbaar geworden. Wow!

 

Voor wie Feedly niet kent: Het is een RSS reader die elk nieuw blog of artikel dat op een van de door jouw aangegeven websites wordt gepubliceerd, voor je op 1 plek verzamelt.

 

Blijkbaar besloot ik anderhalf jaar geleden om mijn nieuwsbrieven weer gewoon in mijn mailbox te ontvangen. Maar ondertussen slibt mijn mailbox zo dicht dat ik toch weer terug ga naar Feedly.

 

En zo kon het gebeuren dat ik na anderhalf jaar weer eens inlogde op mijn Feedly account. Zag hoeveel blogs er zijn verdwenen. En daar eens dieper indook.

 

Wie zijn er vooral gestopt met zakelijk bloggen?

 

ZZP’ers

Helaas veel zzp’ers. Langere tijd en op regelmatige basis blijven bloggen vraagt nogal wat. En elk blog moet uit je eigen pen komen. Je tijd kun je maar een keer verdelen.

 

Bedrijven

Bedrijven dan? Of ondernemers met een team om zich heen? Die kunnen het blogschrijven rouleren. De ene week schrijft de een. De andere week de ander. Toch zie ik in deze groep ook veel blogs waar al heel lang niets meer mee gebeurd.

 

Wie zakelijk bloggen er gestaag door?

 

Marketingorganisaties

Op mijn lijstje zijn het vooral de grotere marketingorganisaties. Denk aan Marketingfacts, Frankwatching, Copyblogger. En ja, deze organisaties hebben grote teams en vaak veel gastbloggers. Maar vooral geven ze het denk ik gewoon prioriteit in hun planning.

 

Want dat het belangrijk is weten we allemaal. Maar tussen weten en doen ligt nog een groot gat.

 

Weet ik zelf ook hoor. Uit ervaring. En het is ook helemaal niet erg om af en toe opnieuw te beginnen. Vind ik.

 

Zo ga ik weer opnieuw beginnen met Feedly. En ja, er kunnen dus (helaas) veel blogs uit mijn lijstje verwijdert worden. Maar ik heb weer zoveel nieuwe om toe te voegen. Ik zit ondertussen al weer bijna op die 67.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *