Het spiergeheugen van een blogger

Posted by on 4-02-2018 in Blog | 0 comments

Als je veel schrijft is het handig als je snel kunt typen.

 

Met twee handen. Zonder te kijken.

 

Ik heb er ooit nog les voor gehad. Op een heuse typemachine.

 

Nee, dat vinden we niet oud. Dat vinden we alleen maar heel erg vintage.

 

Het was in de tijd dat ik in Canada woonde. Het was een keuzevak op highschool. De meisjes kregen te horen dat het voor hen nuttig zou zijn om te kunnen typen. Dus daar zaten we. Allemaal meisjes in een rij.

 

Met zo’n juffrouw die dan langs komt lopen om je vingerzetting te checken.

 

Al wist ik wel weg te komen met een persoonlijke aanpassing.

 

Want nog altijd gebruik ik voor de “C” mijn wijsvinger. Hoort eigenlijk de middelvinger te zijn.

 

Ik vond het vreselijk. Typeles.

 

Voelde op mijn klompen aan dat ik hiermee als meisje een bepaalde kant op werd gemanouvreerd. En ik vond het ook oersaai.

 

De jongens deden interessante vakken als houtbewerking en tech-dingen. Je mocht die vakken wel volgen als meisje. En er waren er ook wel een paar die dat deden, maar die werden door de rest van de meisjes met de nek aangekeken.

 

Net zoals die ene jongen in onze typeklas door de andere jongens als homo werd afgeschilderd.

 

Zo stom als ik het allemaal vond, zo weinig deed ik er aan. Ik was 14.

 

Ik wilde niet afwijken

 

Maar het is allemaal goed gekomen. Tech en houtbewerking waren toch nooit mijn forte. Wat ik vooral wilde was keuzevrijheid. Ik hield van sporten, dwalen, lezen en …. schrijven. Dat laatste deed ik toen nog met de hand, maar het bleek handig om te switchen naar de computer.

 

En dan is het stiekem best praktisch als je een beetje snel bent op het toetsenbord.

 

Maar weet je wat zo frappant is?

 

Dat ik nog steeds sneller typ in het Engels. Terwijl ik toch al weer heel wat jaartjes hier woon. Ik maak ook minder fouten als ik in het Engels typ.

 

De Engelse toetscombinaties zitten veel dieper en beter in mijn vingerspiergeheugen dan de Nederlandse.

 

Go figure!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *