12 januari: Doelen 2019

Posted by on 12-01-2019 in Blog | 0 comments

Heb jij doelen voor 2019?

Doelen kun je natuurlijk op elk moment stellen. Maar aan het begin van een nieuw jaar mijn jaardoelen stellen voelt altijd extra inspirerend. Dit jaar had ik er wel wat moeite mee, dus ben ik aan de late kant.  

Grote of kleine doelen?

Meningen over hoe groot je je doelen zou moeten stellen zijn er genoeg. De een roept dat je ze mega moet maken in de trant van: ‘Ik heb aan het eind van het jaar een miljoen euro omzet gedraaid’. De ander roept dat je je doelen juist klein moet houden.

Groots denken

Het stellen van doelen doe ik sinds ik ondernemer werd, nu zo’n tien jaar geleden. In de begin jaren klein en vooral nog wat onhandig. Tijdens verschillende ondernemerstrainingen leerde ik vooral om grote doelen te stellen.

Begin 2018 realiseerde ik me dat het anders moest. Ik stelde drie doelen – of waren het meer leidraden? – voor dat jaar.

  1. Stoppen met ondernemen. Zodat ik mentaal tot rust kon komen.
  2. Een baan zoeken. Want het geld moet toch ergens vandaan komen.
  3. Geen enkele training, workshop, webinar etc. etc. volgen. Om weer in contact te komen met mijn eigen intuitie.

Best year ever

Ik gaf documentaire workshops, schreef blogs, werkte achter een receptie, deed mantelzorg, schreef artikelen, startte als grondstewardess, hield interviews. Het was, kortom, een boeiend jaar. Als ondernemer voel ik me een soort van herboren.  

Ondernemend leven

Wat het afgelopen jaar me vooral heeft opgeleverd is dat ik me realiseer dat ik eigenlijk geen echte ondernemer ben. Ik hou van ondernemend leven. En dat is net iets anders. (Ik zal hier later nog wel eens een langer stuk over schrijven.)

Doelen 2019

En daarnaast is me duidelijk geworden dat ik goed vaar bij kleine doelen. Dus ook dit jaar hou ik het weer lekker overzichtelijk. En intuïtief.

  1. Elke dag iets plaatsen op mijn blog
  2. “Iets doen met reizen”
  3. Mijn huis op orde

Waar gaan we heen?

Zonder vooropgezet plan gaat de plaatsingsfrequentie dit jaar dus omhoog. Ga ik meer op pad. En vanuit een krachtige basis.

Mocht je mee willen reizen naar onbekende bestemmingen! Leuk als je me volgt!