Kattenliefde

Posted by on 16-05-2019 in Blog | 0 commentsHet heeft een week geduurd, maar Dizzy houdt ook weer van me. Van de twee kattenzusjes is Melli het makkelijkst, maar is Dizzy de grootste knuffel.

Dizzy houdt van gezelligheid en zoekt dat ook actief op. Ze zit vaak op mijn bureau als ik aan het werk ben. Loopt met me mee heen en weer naar boven als ik koffie haal. En slaapt graag op het voeteneind van, dan weer de een, en dan weer de ander.

Tijdens mijn twee weken Indonesie heeft ze vooral op het voeteneind van mijn oudste dochter geslapen. Na mijn thuiskomst kon ik op weinig enthousiasme rekenen van haar kant, maar verhuisde ze wel opeens naar mijn bureaustoel. En softie als ik ben liet ik haar daar liggen om er zelf dan maar op een krukje naast te gaan zitten.   

Je hoort het vaak dat katten niet gelijk blij zijn als je weg bent geweest. Alsof ze nog een beetje mokkend willen laten weten dat het niet leuk was van je om weg te gaan.

Gisteravond klom ze spontaan op mijn schouder om me kopjes te geven, met de nageltjes in mijn schouder er gratis bij. En ook vannochtend was ze weer knuffelig.

Voelen katten genegenheid? Liefde? Ervaren ze een gevoel van warmte in het samenzijn?

Als ik kijk naar het gedrag van Dizzy, dan kan ik niet anders zeggen dan: Ja!