Gaat onze roadtrip door Italië wel goedkomen?

Posted by on 12-07-2019 in Blog | 0 comments

We gaan over een week weg en er staat nog niets gepland.

Ons huishouden met twee zelfstandig ondernemers en twee tienerdochters draait op flexibiliteit.

Het is vaak hollen of stilstaan.

De afgelopen twee maanden is het vooral hollen geweest. Zowel mijn vriend als ik zaten volop in het werk. En naast het werk ging onze aandacht naar dingen als helpen met studeren voor de toetsweken, eindexamens, de diploma-uitreiking (YES!), en verjaardagen. Die vakantie is een beetje naar de achtergrond geschoven. 

Maar vanmiddag gaan we eindelijk samen zitten aan het plannen van onze gezins-vakantie. Want … het staat in de agenda! En hopelijk komt er niets tussen. 

Ieders wensen zijn gelukkig al wel duidelijk.

We weten dat de vrouwen in ons gezin iets willen met een zwembad erbij. Dat de gamers in ons gezin, dankzij Assasin’s Creed, naar Florence willen. Dat wij als ouders hebben besloten Venetië over te slaan omdat Venetië in de zomer te druk en te duur is. En dat we allemaal een paar dagen kust willen pakken.

Alweer lang geleden heb ik stedentrips naar Venetië, Milaan en Rome gemaakt. Maar dit wordt gek genoeg de eerste keer dat ik het binnenland, Toscane en de kust ga meemaken. En gek genoeg vind ik het spannender dan mijn trip naar Indonesië van begin dit jaar.

Italie is Europa en dichterbij, maar:

  • vinden we wel fijne en betaalbare overnachtingsplekken?
  • spreken de Italianen eigelijk wel engels (want ik spreek geen woord Italiaans!)
  • wordt het niet te heet?
  • wat als we geen leuk strand kunnen vinden?
  • en hoe zit dat met tickets kopen voor de culturele hotspots in Florence?

Het kan tegenzitten

Toen ik in Indonesië, samen met een vriendin, in een verschrikkelijk vies, slecht en naar hotel terecht kwam, zijn we daar midden in de nacht en halsoverkop weer vertrokken. Het eerste hotel waar we vervolgens op uitkwamen was veel en veel te duur voor ons budget. Pas om half vier die nacht konden we ons hoofd eindelijk weer op een kussen leggen.

Dat soort fratsen is met kinderen erbij een ramp. En met tieners al helemaal. 

Aan de andere kant. Ze zijn wel wat gewend. Die meiden van mij. Opgroeiende in een gezin met twee zelfstandig ondernemers die hollen of stilstaan heeft ook hen behoorlijk flexibel gemaakt. En leuk aan roadtrips is juist dat je niet precies weet waar je uitkomt. De verassingen en het avontuur. 

Komt het goed met de vakantie? Vast wel!!